MOVIMIENTO ANTIGLOBALIZACIÓN
 
(28-4-04)  [El Problema Español] Fotut2004: sitio web que desenmascara la farsa del Forum 2004 Barcelona. Empresas españolas que patrocinan este espacio supuestamente de paz y solidaridad, hacen negocios con fabricación de armas de destrucción masiva, explotación infantil, al tiempo que aniquilan el medio ambiente o aplastan movimientos sindicales.
Desenmascara la farsa del Forum 2004 Barcelona  Desenmascara la farsa del Forum 2004 Barcelona
http://fotut2004.org 

Les empreses del Fórum

Emet 73 millons de tonelades de CO2 a l'any, contaminació procedent de les seves centrals tèrmiques. Endesa és la quarta empresa europea en emissions causants del canvi climàtic. El 43% de l'electricitat que genera procedeix de les tèrmiques de carbó, el 34% de les centrals nuclears, l'11% dels embassaments i el 6% de les tèrmiques de fuel o gas. Empresa criminal responsable de la destrucció de la vida dels ecosistemes de l'alt Bío (Bío i del poble pehuenche-mapuche, Xile 2003). Empresa constructora de la línia d'Alta Tensió de les Gavarres, línia imposada conjuntament amb la Generalitat que passa a pocs metres dels pobles i masies (Llagostera, 2001).

 

A través de Telefónica Sistemas, participa en programes de guerra electrònica, missatgeria militar,... És membre de l'Asociación de Fabricantes de Armamento y Material de Defensa de España. Corrupció per tenir accès al mercat internacional i privatització del mercat públic (anys 1999-2000). Contractes fraudolents amb el govern argentí provocant la greu crisi econòmica d'aquest país.

 

Repetida corrupció per aconseguir legislació faborable (anys 1997-2000).

 

Propietària de part del accionariat de Deutsche Bank, qui és propietària de l'empresa armamentísitca Deutsche Aerospace, empresa subsidriària del grup Daimler-Benz (Alemanya), que col·labora amb Hyunday en la construcció del MAKO: un aparell de combat de quarta generació. La Caixa forma part de les empreses de l'Estat Espanyol que volen aprofitar la guerra i la ocupació d'Irak per fer negoci.

 

Propietària de Informática El Corte Inglés, S.A. que desenvolupa sistemes d'informació per a l'àrea de Defensa. És membre del Círculo de Tecnologías para la Defensa y la Seguridad. Treball infantil generalitzat, nenes de 14 a 16 anys treballen durant jornades interminables en llocs de treball duríssims, no tenen sindicats, qualsevol queixa és solucionada amb l'acomiadament (Marroc, any 2002)...

 

Participa en programes de l'Armada Espanyola i de l'Exèrcit de l'Aire. També és responsable del saqueig econòmic d'Argentina amb la fraudolenta compra d'Aerolíneas Argentinas. Acords entre la companyia i Ministerio de Interior per efectuar deportacions d'inmigrants en pésimes condicions.

 

Finançament de la darrera campanya electoral de G. Bush. Explotació infantil (Paquistan, 1998), acomiadaments improcedents (Filipines, 2000), assassinat de defensors dels drets dels treballadors (Colòmbia, 2003), discriminació racial (EUA, 2000), corrupció institucional per obtenir privilegis (1998-2001), destrucció del territori (Can Fenosa, 2003).

 

És una important empresa d'armament que diu "posar a disposició de l'organització del Fòrum solucions d'avantguarda per garantir l'èxit de l'esdeveniment i crear un espai de trobada entorn de la diversitat cultural, el desenvolupament sostenible i les condicions de la pau. Aquesta empresa que participa a la construcció de míssils, simuladores de tancs i helicópters militars, així com del nou caçabombarder europeu Eurofigther.

 

Multinacional dedicada a productes químics, cosmètics i d'higiene. Corromp repetidament gent de les institucions per el·ludir els tractats internacionals sobre protecció del medi ambient (anys 1999-2000).

 

Acomiadament de sindicalistes (Colòmbia, 2002), explotació laboral amb tortura inclosa (Xina, 2001), pràctiques antisindicalistes (Tailàndia, 1998), el·lusió de tractats internacionals per ampliar mercat (any 2001), incompliment d'acords de respecte del medi ambient (any 2000), utilització de tota mena de productes transgènics (França, 2002), reetiquetatge de 200 tonelades de llet caducada per poder-la vendre (Colòmbia, 2002), utilització de soja transgènica en productes declarats lliures de transgènics (Itàlia, 2000), venda d'un succedani de llet materna que provoca 1,5 milions de morts infantils anuals. Reclama 6 milions de dòlars a Etiòpia per compensar la nacionalització d'una empresa alemanya ara fa 27 anys (que ni tan sols era propietat seva en aquells moments). Aquesta multinacional provoca la caiguda en picat dels preus del cafè i del cacau i condueix a la ruina nombroses persones i famílies. Qui és el deutor? Quan pagaran el deute històric d'aquesta economia globalitzada als països més empobrits?

 

Involucrada en diversos escàndols tant de caràcter laboral com de salut pública per casos d'intoxicacions. Aquesta empresa prioritza els seus beneficis envers les condicions laborals dels seus treballadors i del control dels processos de producció i qualitat del seu producte. Expedients sancionados als treballados d'aquesta empresa que van participar en la vaga general contra la guerra.

 

Empresa dedicada a la privatització de l'aigua pública, amenaça diàriament aquest dret fonamental de les persones arreu del món. El propi president ho assegura en una entrevista "El negocio del agua es estratégico para nosotros y nos presentaremos a todos los concursos de privatización que se planteen, tanto en España como en otros países. Responsable de la privatització indiscriminada de l'aigua a Colòmbia, condemnant bona part de la població a morir per malalties relacionades amb el consum d'aigua contaminada.

 

Empresa que va engegar un boicot als productors catalans de llet perquè considerava els preus d'aquesta massa elevats. Finalment ha hagut de rectificar gràcies al boicot popular. Empresa també polèmica perquè intenta treure al mercat un producte etiquetat amb el nom de iogurt sense que contingui els bacteris propis del iogurt.

 

Marca de l'empresa Nutrexpa; dins la llista negra d'empreses sospitoses d'utilitzar productes transgènics.

 

Important multinacional de serveis professionals a empreses i institucions. UMANO és l'empresa d'aquest grup especialitzada en selecció de personal. Aquestes empreses són el màxim exponent de la precarietat laboral, l'explotació, la competitivitat i la descriminació de les persones. Aquesta empresa contracta diàriament 217.800 personas arreu de les seves oficines mundials.

 


Sitio Web de la Agrupación de Profesionales y Técnic@s del Partido Comunista de Madrid - http://www.profesionalespcm.org 
Los comentarios son bienvenidos
(profpcm@profesionalespcm.org): Mensaje a profpcm@profesionalespcm.org
Teléfono: (+34) 91 539 20 05 Fax. 91 539 03 37
Domicilio Social: C/Fray Luis de León, 11 - Esc. 2-2º (28012) Madrid. 

  Envíanos tu aportación, o comentarios via formulario.
ENVIAR LA PAGINA A UN AMIGO SIN NECESIDAD DE USAR TU CORREO ELECTRÓNICOEnviar página |
 
Recomendado reproducir material citando su procedencia..

 LA AGRUPACIÓN DE PROFESIONALES DEL PCM NO SE IDENTIFICA NECESARIAMENTE CON
TODAS LAS OPINIONES O ARTICULOS DE OTROS COLECTIVOS A LOS QUE HACEMOS
REFERENCIA, O CUYOS DOCUMENTOS O SITIOS WEB ENLAZAMOS. POR SUPUESTO, COMO
DEMOCRATAS Y DIALECTICOS CONVENCIDOS, NOS PARECE IMPRESCINDIBLE EL DEBATE Y
LA CONFRONTACION DIALECTICA, Y APOSTAMOS POR ELLO, INTENTANDO DIALOGAR CON
TODOS LOS MOVIMIENTOS Y FUERZAS SOCIALES DEL PLANETA, QUE DE UN MODO U OTRO,
BUSCAN LA LIBERACION DEL HOMBRE DEL YUGO DEL CAPITAL

Gracias por no fumar en los lugares comunes -
ACLAREMOS LAS COSAS: EL HUMO AMBIENTAL DEL TABACO TAMBIÉN MATA, COMO LA CONTAMINACIÓN PERO EN EL INTERIOR http://tobacco.who.int
GRACIAS POR NO FUMAR EN LUGARES COMUNES